www.Conspicuous.eu/actueelnieuws

Tatoeage zetten na het diner

In Out-of-home on 25/10/2016 at 17:16

BERLIJN – Uit eten gaan is allang niet meer een bord met een glas wijn. Ook in Berlijn weten ze dat het onderdeel moet zijn van een persoonlijke totaalbelevenis. Dat kan met live dj’s, kunsttentoonstellingen en, waarom ook niet, een tattooshop in het restaurant.

De Youth African Art Market, afgekort tot Yaam, is een bekend Berlijns concept. Rauw, puur en echt zijn woorden die naar boven komen bij een bezoekje aan Yaam. Duidelijk is dat niks wordt weggegooid. Pallets, hout: in Berlijn weten ze er wel wat van te maken. Gelegen aan de Spree is Yaam een trefpunt voor jong en oud, shipsters tot families met jonge kinderen. Er is een strandbar incl. strand met ligstoelen te vinden, openluchtsportplaats, atelier, hal voor concerten en clubavonden, kledingkraampjes en een aantal food(truck)- gelegenheden waar gerechten uit de Afrikaanse en Caribische keuken te verkrijgen zijn. Bij Yaam verveel je je nooit en dat is te merken aan het grote aantal bezoekers dat al twintig jaar de weg naar dit fenomeen weet te vinden.

tatoeage-na-het-dinerTattoobar
Yaam snapt net als andere Berlijnse restaurants en foodconcepten dat buitenshuis eten meer kan zijn dan een sfeervolle inrichting en een goede kaart. Eten is een feest en moet voor de gast een onderdeel zijn van een persoonlijke totaalbelevenis.

White Trash Fast Food zegt zelf ‘heavenly food and devil music’ samen te brengen met jaarlijks meer dan vierhonderd live bands in een trendy fastfoodrestaurant aan het Flutgraben-kanaal, een zijtak van de Spree. In het restaurant zit ook een tattoobar en een filmzaal waar, zo belooft de organisatie, gerookt mag worden. De inrichting zou ik omschrijven als no compromise: of je houdt ervan of van niet. Stoeltjes, tafeltjes en een fastfoodmenu, that’s it. Spareribs eet je met rubberen handschoenen, personeel loopt in eigen kleding, van streetwear tot een gothic uitdossing.

Dj’s
Op hetzelfde terrein als White Trash Fast Food is Bite Club actief. Het streetfoodcollectief startte in 2013 met een streetfoodmarkt bij de Hoppetoss. In de zomermaanden komen de foodtrucks op enkele vrijdagen hier samen vanaf 17.00 uur tot in de vroege ochtend, ondersteund door muziek. Live dj’s draaien de hele avond voor het toegestroomde publiek, wat geregeld uitkomt op 3.000 man per keer, zegt de organisatie. Bite Club is kleinschalig gebleven. Per festival staan er een kleine twintig trucks en kraampjes die gerechten aanbieden variërend van authentieke bbq uit Alabama, Koreaanse bim bap, gourmethamburgers tot Egyptionan ‘Vegan’ Streetfood. Dat wordt aangevuld met speciaalbiertrucks, koffiespecialisten en cocktailbars.

Ervaring
Streetfood is trouwens niet alleen bedoeld voor hippe twintigers. Bij Street Food Auf Achse, in de KulturBrauerei in stadsdeel Berlijn Mitte, is een geheel andere sfeer te vinden. Dit is meer een feestje voor families uit de directe omgeving, te zien aan de hoeveelheid kinderwagens en kinderen. Ruimer opgezet dan de Bite Club bieden twintig foodconcepten bezoekers een aangenaam tijdsverdrijf voor de zondagmiddag. Samenzijn met vrienden en mensen in dezelfde fase of met een gelijke levensovertuiging is immers ook wat consu- menten willen met een avondje uit. Creëer een belevenis, is de les die te trekken is uit de verschillende Berlijnse foodfeesten. Daarmee bind je niet alleen je eigen publiek aan je concept, het biedt je gasten ook een ervaring die ze niet snel meer vergeten.

berlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: