www.Conspicuous.eu/actueelnieuws

Vrienden

In Levensmiddelenkrant on 23/12/2015 at 18:22

December, de maand van het samenzijn met familie en vrienden, het delen, het genieten van en met elkaar en – als u het zich kunt permitteren – ook de maand van lekker eten en drinken. December is tevens de maand van de mooie verhalen. Mensen, jong en oud, kunnen mateloos geboeid luisteren naar verhalen van Sinterklaas, de Kerstman of naar het Kerstverhaal. Verhalen raken mensen, maken mensen nieuwsgierig, weten mensen te enthousiasmeren en zetten aan tot actie.

De afgelopen weken mocht ik diverse openingen van een nieuw winkelconcept bijwonen. Uren heb ik in de winkel doorgebracht om met nieuwsgierige mensen (shopper, gast, klant of consument, het blijven mensen) te praten om hen wegwijs te maken in de nieuwe winkel. Terwijl we door de winkel liepen vertelde ik ook ‘het verhaal’ achter het winkelconcept en lichtte het nieuwe assortiment toe. Geweldig, wat een aandacht, wat een interactie en wat een leuke reacties.

StorytellingTegenwoordig noemen we dit storytelling en volgens vele deskundigen de redding voor de fysieke winkel. Ik ga hier een eind in mee. Storytelling kan natuurlijk ook via andere mediakanalen, echter wat kan er op tegen een warme intermenselijke communicatie?

In deze laatste column van het jaar wil ik het kort houden want u heeft genoeg te doen. Ik zou u, niet alleen de ondernemer, maar ook merkeigenaren, aanraden om uw shopper, gast, klant, consument als een vriend te gaan zien en niet als een middel om winst te genereren. Ga uw vrienden úw echte verhaal vertellen, ga met ze communiceren en luister. Ik weet zeker dat u hierdoor de mensen weet te boeien en daardoor aan u weet te binden. Fijne feestdagen en een boeiend 2016 toegewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: