www.Conspicuous.eu/actueelnieuws

Nationale Ronald Plasterk Dag

In Levensmiddelenkrant, Out-of-home on 19/03/2015 at 18:52

Wat is de overeenkomst tussen mannen als Tim Berners-Lee en Robert Cailliau, Victor Hayes, Martin Cooper en Ronald Plasterk? Ze hebben de ‘Nederlandse shopperwereld’ in positieve zin op zijn kop gezet, maar de gevestigde orde doen trillen en huiveren.

foto_bij_shopper_talkDe eerste vier mannen zijn de uitvinders van respectievelijk het World Wide Web, wifi en de mobiele telefoon. Maar wat doet onze eigen Ronald Plasterk nu in dit rijtje? Hij heeft het lef gehad om naar de wens van de shopper te luisteren. En de wens van de entrepreneurs. Hij heeft gedurfd te kijken naar wat in nagenoeg de rest van de wereld al de normaalste zaak van de wereld is. Hij heeft namelijk gezegd dat het mogelijk zou moeten zijn om een test uit te laten voeren in vier steden, waarbij mensen zoals u en ik een biertje kunnen drinken tijdens het boodschappen doen. Oftewel: een test waarin een einde wordt gemaakt aan de drankscheiding tussen horeca en detailhandel. Dat bericht kwam op 11 februari 2015. Wat mij betreft een cadeautje voor de shopper. Sterker nog: laten we vanaf volgend jaar 11 februari uitroepen tot nationale Ronald Plasterk Dag.

Enorm interessant om direct alle reacties te lezen. Alle ellende in de wereld telt dan even niet meer. Wat Ronald Plasterk heeft gedaan lijkt op dit moment vele malen erger en destructiever voor de samenleving. Op 13 februari werd dan ook bekend dat de pilot niet doorgaat.

Dat betreur ik enorm. Want dit initiatief had de weg vrijgemaakt voor mooie, relevante, gezellige, inspirerende en levendige shopperoplossingen en -locaties! Of om in vaktermen te blijven spreken: nieuwe blurring-concepten. Een bloem die veertig jaar lang in knop heeft gestaan, leek eindelijk tot bloei te komen. De winkelstraat had weer leuk kunnen worden! Wat een kansen waren dat geweest voor alle ondernemers.

Dan hadden de ondernemers eindelijk hun doelgroepshopper kunnen omarmen en niet meer hoeven nadenken over allerlei beperkende regeltjes. Ik word al duizelig als ik denk aan alle mooie mogelijkheden. Het jaar 2015 had niet beter kunnen beginnen. Helaas was het te mooi om waar te zijn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: