www.Conspicuous.eu/actueelnieuws

Van proeven naar plannen

In Levensmiddelenkrant on 09/07/2014 at 17:52

Voor een onderzoek mag ik een aantal dagen met een familie op pad om te kijken hoe men omgaat met voedsel (van kopen tot consumeren). ‘s Avonds vraagt de vrouw des huizes wat ze de komende week moeten gaan eten. De volgende dag worden namelijk de boodschappen voor de hele week gehaald en haar lijstje is nog leeg… geen inspiratie.

De vraag bleef lang door het huis zweven. Deze op zich simpele vraag bleek lastig te beantwoorden. Na een klein uurtje klaagt de vrouw dat ze wederom niet verder komt dan de standaard gerechten en raffelt haar lijstje vol.

Breed aanbod
Tijdens de weekboodschappen wordt er door deze vrouw zeer efficiënt door de supermarkt gelopen. Het lijstje wordt zo snel mogelijk afgewerkt. Er is die dag namelijk nog veel meer te doen. “Alles moet deze dag gehaald worden.” Geen tijd om eens lekker door de schappen te struinen, sterker nog, ze klaagt over het te brede aanbod en overweegt hardop om toch maar eens naar een winkel te gaan met een smaller assortiment. Scheelt tijd en gedoe!

Op mijn vraag hoe zij dan tot nieuwe gerechten komt, moet ze diep nadenken. Uiteindelijk blijkt dat ze nieuwe gerechten ontdekt als ze bij vrienden gaat eten. Of tijdens de lunchpauze op het werk, als er aan tafel iemand vol enthousiasme over ‘een heel lekker gerecht’ praat. Oftewel, het zelf ervaren en vooraf zekerheid krijgen dat het smaakt, maakt dat mensen DURVEN te variëren.

Menusuggesties

Stel dat deze familie een grote groep vertegenwoordigt in Nederland, dan zou het interessant zijn voor formules met een breed, gevarieerd aanbod om hen te helpen met het plannen en variëren van eten. Men loopt anders het risico dat klanten bij hen weglo- pen. Het laten proeven van recepten is een no-brainer, het meegeven van een menusuggestie voor de volgende week ook (wel op basis van wat er op dat moment in het wagentje ligt). Je kunt ook denken aan een samenwerking met bedrijfsrestaurants. Daar laten proeven/eten tijdens de lunch en de ingrediënten in de winkel klaar leggen om mee te nemen. Van proeven naar plannen, het cirkeltje is weer rond.

Plannen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: