www.Conspicuous.eu/actueelnieuws

‘Ga met dorpsbewoners in gesprek die niet bij je komen’

In Levensmiddelenkrant on 17/09/2013 at 17:55

LIEMPDE – Coop-ondernemer Jan Tax in Liempde kampt met het probleem waar zoveel lokale supermarkten mee kampen. Het weglekken van omzet naar een naastgelegen grotere plaats. In zijn geval Boxtel, waardoor hij concurreren moet met de AH, Jumbo, PLUS en Aldi en Lidl daar.

BEKIJK DE VIDEO’S VAN HET BEZOEK VIA: WWW.SHOPPERDOCTOR.NL

Winkelentree

Jan Taks is zeker geen ontevreden ondernemer. Over de prestaties van zijn winkel is hij dik tevreden. Mede dankzij zijn ruimeopeningstijden; zes dagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zondag van 14.00 tot 20.00 uur draait zijn supermarkt prima. Door de omzetdruk weet hij zijn schappen maar met moeite vol en strak te houden. “Ik denk alleen dat het nog beter kan, er gaan nog te veel mensen uit het dorp in Boxtel boodschappen, zo’n 60 procent van de potentiële omzet in het dorp vloeit af. Velen werken er ook, dus dan gaan ze op weg naar huis daar shoppen. Graag zou ik wat terugpakken van die omzet”, zegt Tax.

Met zijn 750 vierkante meter vvo biedt Coop de inwoners van Liempde een complete supermarkt. Tax richt zich met speciale acties op de dorpsgemeenschap. De lokale winkeliers voeren een permanente spaaractie voor goede doelen: ‘Op Liemt gemunt’. Daarnaast kunnen klanten van de Coop sparen voor gratis ritjes op de kermis. “Dat is hier een grote happening”, aldus de ondernemer.

DiversenOnlangs stopte de drogisterij in Liempde ermee. Tax zal dit opvangen door meer verzorgingsproducten in zijn assortiment op te nemen. “Toch doe ik dat niet met plezier, ik zou veel liever zien dat het winkel- bestand hier intact blijft, want dat is beter voor leefbaarheid van het dorp.”

Taks is zeer goed op de hoogte van wat zijn klanten graag zien bij de Diversen2dorpssupermarkt, consludeert ShopperDoctor Art Frickus. Hij adviseert de ondernemer daarom vooral in gesprek te gaan met die mensen die voor Boxtel kiezen. “Waarom doen ze dat? Wat missen ze bij Coop?”
Diversen3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: