www.Conspicuous.eu/actueelnieuws

Shopper Marketing Award

In Levensmiddelenkrant on 25/05/2013 at 07:18

Prijs om ontwikkeling van vakgebied te stimuleren

 

NIEUWVEEN – Shopper marketing is een strategie die bedrijven, klein of groot, kunnen volgen om van shoppers uiteindelijk kopers te maken. Maar in Nederland staat dit vakgebied nog in de kinderschoenen. Om de ontwikkeling daarvan in foodretail en foodservice te stimuleren, neemt GfK dit jaar het initiatief tot lancering van de Shopper Marketing Award.

Voor iedere aankoop die wordt gedaan, of het nou gaat om een blikje cola of een auto, bewandelt ‘de shopper’ een beslissingstraject, ofwel een aantal fases. Dat bestaat uit de weg naar een mogelijke aankoop toe (planning), de keuzes in een winkel zelf (shopping) en het gebruiken en evalueren van de aankoop (consumeren). Die laatste fase, het consumeren en evalueren heeft weer invloed op de eerste fase: de planning van een volgende aankoop. Deze oneindige cirkel heet de shopper journey. Het beïnvloeden van de shoppers in de verschillende fases van deze cirkel is de strategie die shopper marketing heet.

GfK-Shopper-MarketingAward GfK neemt nu met een aantal partners het initiatief tot de Shopper Marketing Award, een prijs voor bedrijven in de foodsector die zich reeds onderscheiden op het gebied van shopper marketing. Dat kunnen concrete cases zijn, maar ook de manier waarop bedrijven shopper marketing integreren binnen hun bedrijf. En het kunnen zowel foodretailers, foodservicebedrijven als fabrikanten zijn. Het is de bedoeling om met de award bedrijven aan te moedigen om shopper marketing als strategie te omarmen. Shopper marketing is een strategie die veelomvattend kan zijn. Het gaat over category management, trade marketing, instore marketing, e-marketing, sales promotion, onderzoek en reguliere marketing. De cases moeten een holistische 360 graden aanpak beschrijven waarbij fabrikant of retailer de shopper op minimaal twee touch-points van de shopper journey heeft bereikt tijdens de reis tot aankoop.

Oproep GfK wil merken, retailers en foodserviceformules dan ook van harte oproepen hún shopper marketing praktijkcase of initiatief in te sturen. Dit kan vanaf 1 juni tot 15 juli 2013. Als u mee wilt doen, mail dan naar fmcg@gfk.com voor info. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Deze opereert onder leiding van Wil Klein (directeur FMCG bij GfK) en bestaat uit enkele specialisten: Joop Holla (GfK), Danny Oomen (GfK), Ruud Verschuur (DriveSight), Karel Smit (NIMA) en Art Frickus (Conspicuous / ShopperDoctor). De jury kent drie nominaties toe. Deze genomineerden strijden tijdens het GfK Shopper Marketing Congres middels een korte presentatie om de winst. Deze wordt uiteindelijk door het publiek bepaald. Mediapartners zijn de vakbladen Levensmiddelenkrant en Out.of.Home Shops.

Logos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: