www.Conspicuous.eu/actueelnieuws

Fairway Market – Like no other Market

In Levensmiddelenkrant on 11/04/2013 at 17:35

NEW YORK – De wijk Manhattan heeft sinds december een Fairway Market. De bij de eerste blik als een discounter ogende winkel, biedt bij nader inzien vele luxe elementen waar menig full service supermarkt in Nederland jaloers op zou zijn. Is dit een soort Makro, een Lidl wellicht? Verwarring, want Fairway Market is niet in een hokje te plaatsen! Bij Fairway Market draait het niet alleen om service, prijs, keuze en kwaliteit. De shoppers willen veel meer: beleving. En dat is er volop. Zo biedt deze full-service super vermomd als discounter het beste van twee werelden.

Fairway Market Kips Bay ligt in een rustige buurt in Manhattan, een wijk zonder wolkenkrabbers of toeristische attracties. Hier Fairway-Marketwinkelt de ‘gewone’ New Yorker. In het land waarin alles draait om zien en gezien worden, toont Fairway Market zich onder de grond, onderaan een lange roltrap, vooral bescheiden. Op het eerste gezicht is Fairway Market, opgericht in 1933 door Nathan Glickberg als overdekte groente- en fruitmarkt, een echte discounter. Zo zijn de prijzen laag en ook de uitstraling in de gedempte kleuren bruin en groen, de hoge metalen stellingen, schreeuwerige signing en de stapels dozen met voorraad bovenin de schappen, passen in het beeld van een discounter. In de VS is echter niets wat het lijkt en Fairway Market, de afgelopen jaren overladen met prestigieuze publieksprijzen, is geen uitzondering. Het grote aantal luxe full-service elementen in dit filiaal maakt de formule beslist anders dan anders.

Agf prominent
Het woord ‘Market’ wordt bij Fairway Market letterlijk genomen, want aardappelen, groente en fruit nemen een prominente plaats in. Opvallend hier de bijzondere soorten groente en fruit geïmporteerd van over de hele wereld, voor veel New Yorkers dé reden hier te shoppen. Veel hiervan is biologisch, een trend die ook in de VS steeds minder als ‘alternatief’, maar juist als eerlijk en gezond wordt gezien. Met New York als havenstad biedt Fairway Market een luxe visafdeling waarbij de producten direct, dus lokaal van de boot worden gekocht. Daarnaast biedt Fairway Market mooie full service afdelingen met brood en broodjes, vers gebak, kaas, hot food bar, koffie en -bijzonder- een eigen restaurant. Opmerkelijk is de grote olijf bar waar als in de beste oosterse supermarkt emmers vol verschillende soorten olijven vers naar eigen wens kunnen worden opgeschept. Het aanbod Kosher-producten is enorm, en even verderop is het mogelijk olijfolie zelf te tappen. Fairway Market bevestigt New York als multi-culturele hoofdstad van de wereld inspelend op alle mogelijke eetgewoonten en specialiteiten.

Basis
Alle succeselementen van discount én full service zitten bij Fairway Market onder één dak. Een breed assortiment, lage prijzen, topkwaliteit, veel verse producten, luxe bakkerij en prima service is de dagelijkse basis. Maar Fairway Market gaat verder door de consument hier ook een beléving te bieden waarmee de formule het beeld van een reguliere discounter ver achter zich laat. Een formule die bijzonder goed aanslaat, getuige de opening in 2012 van drie nieuwe vestigingen waarmee het aantal vestigingen in de VS op twaalf kwam. Beleving in discount kán, zodat Fairway Market de slogan ‘Like no other market’ dagelijks waarmaakt.

Fairway-fotos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: