www.Conspicuous.eu/actueelnieuws

Nationale Cafetaria Dag met inspirerende workshops

In Diversen on 19/11/2012 at 13:14

De ‘kunst van het verleiden’ stond centraal tijdens de derde Nationale Cafetaria Dag die is gehouden in het Culinair Pretpark van Levens in Gilze. Om te verleiden moet je minsten drie van de vijf zintuigen prikkelen, betoogde shopper deskundige Art Frickus. Naast inspirerende ideeën kregen de ondernemers in een aantal workshops ook praktische tips aangereikt.

‘Senioren zijn de komende twintig jaar de grootste en meest welvarende doelgroep’, belichtte shopper en marketing deskundige Art Frickus één van de vele kansen die er zijn voor de cafetariasector. Zit die groep in jouw marktgebied, en wil je ze trekken, zul je inrichting, atmosfeer en muziek aan moeten passen. Daarmee zijn immers de zintuigen  te prikkelen.

Zintuigen prikkelen deed ook fooddesigner Anouk van Ranst in de workshop ‘Jouw snack als fietsenspringer’. Ze kleedde  bijvoorbeeld een ‘frikandel speciaal’ aan met een uienmousse en een salsa van tomaat in plaats van de uitjes en curry.

Praktischer was de workshop van John van de Sande en John van de Berkmortelvan SVO. Zij lieten aan de hand van een aantal algemeen geldende regels zien hoe je al op simpele wijzen een vitrine aantrekkelijker kunt maken. ‘Communiceer met je toonbank, verleid met de producten.’

Cafetaria Top 100 winnaar John van Holst is ‘Top of mind’ in Dongen en omgeving. Hij vertelde in een vraaggesprek met Martine Zuil (hoofdredacteur Snackkoerier) hoe dat is geworden en hoe hij dat blijft. Je moet er in ieder geval met twee benen voor in de lokale samenleving staan is de belangrijkste conclusie.

Meer foto’s? KLIK HIER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: