www.Conspicuous.eu/actueelnieuws

Fox & Obel Chicago is toonbeeld van hybride concept

In Out-of-home on 08/06/2012 at 13:59

Amerikaanse inspiratie komt uit Parijs, Milaan en Lissabon


CHICAGO –
Steeds meer wordt er door zowel de out-of-home- als de foodretailsector naar het buitenland gekeken om inspiratie op te doen voor hybride concepten: daar waar retail en foodservice in elkaar overvloeien. Perfect zichtbaar wordt dit in de formule Fox & Obel in Chicago waar shopper marketeer Art Frickus voor Out.of.Home Shops een kijkje nam.

Fox & Obel is naar eigen zeggen een unieke formule. Uniek omdat het een aantal disciplines succesvol weet te combineren: een markt, een bistro, een café en een cateringformule. En uniek omdat ze alleen gebruikmaken van ‘de beste leveranciers van de wereld’, een ‘uitzonderlijke kwaliteit bieden tegen eerlijke prijzen’ en ‘de meest ervaren en gepassioneerde foodprofessionals hebben rondlopen.

Authentiek
Fox & Obel werd geopend in 2001 en is een idee van Ken Obel, Ari Fox en Meme Hopmayer. De heren zijn er in geslaagd de ‘best gourmet food market’ van Chicago neer te zetten, zo zeggen ze zelf. Ze haalden daarvoor inspiratie uit de markten uit ‘de oude wereld’, ofwel Europese steden als Parijs, Milaan en Lissabon. De zaak bulkt van de vers gevangen vis, authentiek vlees, koffie, gebak en veel verse groenten en fruit.

Ieder eetmoment
De bistro biedt dezelfde hoogstaande kwaliteit als de producten in de schappen, zegt Fox & Obel. Er is een lunch en dinerkaart en in het weekend een brunchmogelijkheid. Ook op de wijnkaart wordt niet bezuinigd, die is samengesteld door een eigen sommelier. Het café moet ‘een prettige verzamelplaats zijn’ voor de omgeving. Open van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, dus ook hier wordt ieder eetmoment ingevuld. Bijzonderheid is het handgemaakte gebak en de sandwiches worden bereid met ambachtelijk brood. En het assortiment is ook volledig “to go” als de klant dat wenst. Verder catert Fox & Obel evenementen. En alles vanuit de filosofie dat voedsel meer is dan alleen brandstof voor het lichaam, maar ook dat het de verbeelding inspireert en het sociale samenzijn stimuleert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: