www.Conspicuous.eu/actueelnieuws

Tokyo is naarstig op zoek naar voedsel na ernstige aardbeving

In Levensmiddelenkrant on 20/03/2011 at 08:36

Convenienceformules na Japans natuurgeweld bijzonder in trek; veel stores bieden gratis eten en drinken aan bevolking

Verschenen in Levensmiddelenkrant, 18 maart 2011, week 11

TOKYO – De Japanse hoofdstad Tokyo ligt een paar honderd kilometer van het rampgebied dat vorige week door een zware tsunami als gevolg van een aardbeving werd getroffen. Maar ook hier hadden de beving en de naschokken een groot effect op de stad, constateerde Art Frickus die er was.

Deze diashow vereist JavaScript.

Shopper marketeer Frickus van Conspicuous verbleef mede voor Levensmiddelenkrant in Tokyo toen het natuurgeweld in Japan toesloeg. Wat hij kort na de aardbeving zag was één grote chaos. “De metro reed vrijdag niet, waardoor miljoenen Japanners niet naar huis konden. Dus liepen ze op straat of zochten een onderkomen. Tot midden in de nacht was het een drukte van jewelste in de stad”, beschrijft Frickus.

Convenience leeg
Dat had een groots effect op enorme hoeveelheid foodformules die in de stad aanwezig zijn. Frickus: “Vrijdag waren met name fastfood en conveniencewinkels snel compleet leeg verkocht. Zelfs de Mc- Donald’s en KFC waren dicht. Hotels, restaurants echter nog niet.” Andere bronnen via Twitter meldden dat restaurants, supermarkten en food stores na de aardbeving urenlang gratis eten en drinken hebben uitgedeeld aan voorbijgangers. Ook zijn er veel winkels die ‘s nachts de deuren hebben open gehouden om onderdak en warmte te bieden aan gestrande Japanners.

Op de zaterdag en zondag na de aardbeving veranderde de situatie. Veel winkels bleven gesloten. Frickus: “Het personeel kon niet naar de winkels komen om te werken, omdat er beperkt openbaar vervoer was. Daarnaast was het ook min of meer afgeraden om te reizen.” Met name conveniencewinkels hadden te kampen met lege schappen door logistieke problemen, zag de shopper marketeer. “In supermarkten en food courts was er wel voldoende.” Bij het ter perse gaan van deze krant was de situatie in supers inmiddels ook nijpend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: